By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Afwerking & onderhoud

 
 
©  Belgian Woodforum
 

Houtverduurzaming
Hout beschermen en zo zijn levensduur verlengen kan op verschillende manieren. Houtsoorten die van nature onvoldoende duurzaam zijn, kunnen met een houtduurzaamheid  tegen aantasting door insecten en schimmels worden gewapend. Ook als het te laat is en het hout al is aangetast, brengt een curatieve behandeling  soelaas.

Afwerking van hout
Hout niet onderhoudsvriendelijk? Onzin: na een correcte en aangepaste afwerking met verf, beits, vernis, olie of boenwas vraagt hout niet meer onderhoud dan andere materialen.

Aangepaste (voor)behandeling
Het is zaak om hout af te werken volgens de regels van de kunst. En die kunnen verschillen van houtsoort tot houtsoort. Houtsoorten met vette bestanddelen moeten vooraf bijvoorbeeld worden opgeschuurd en ontvet.
Specifieke houteigenschappen en hun invloed op de afwerkinssystemen


Watergedragen afwerkingssystemen met nanocellulose

Lees meer

UV/EB-uithardende binnenafwerking
UV/EB staat voor Ultraviolet/Elektron Beam. Deze milieuvriendelijke technologie gebruikt geen solventen. De harslaag hardt uit door een chemische reactie na bestraling met ultraviolet licht of door versnelde elektronen. De techniek staat garant voor een hoge productiviteit én kwaliteit. Ze wordt meer en meer toegepast voor vloerbedekking, professioneel schrijnwerk en meubelen.
Meer over UV/EB-uithardende binnenafwerkingssystemen

 

   
© Belgian Woodforum © www.absbouwteam.be © Belgian Woodforum