By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Hout verdient een specialist

Veelzijdig, natuurlijke charme en warmte, hernieuwbaar, ecologisch, een edele uitstraling … Hout is een organische grondstof en een bijzonder bouwmateriaal.

Dat heeft zo zijn gevolgen, onder meer voor houtkeuze, afwerking en onderhoud. Niets om bang voor te zijn, zolang u over de nodige kennis beschikt. Of te rade gaat bij een expert.

Uw houtspecialist is zo iemand. Hij weet dat – als alles volgens de regels van de kunst gebeurt – de mogelijkheden met hout zo goed als eindeloos zijn.

Wie is specialist?
De term ‘houtspecialist’ dekt verschillende ladingen. Een overzicht.

 

1. Aankoop: de houthandelaar

Voor de aankoop van hout en houtproducten bent u aan het juiste adres bij de houthandelaar. Voor hem hebben de sortering van houtkwaliteiten, een correcte droging, de schaafkwaliteit, maatwerk, quality control na bewerkingen, plaatsingsvoorschriften, afwerking en onderhoud, een aangepaste verpakking, etc. geen geheimen. Hout is een grondstof die onderhevig kan zijn aan prijsschommelingen. Vraag en aanbod, de kwaliteitsgraad, de graad van droging, de afmetingen ... Stuk voor stuk hebben ze een invloed op de prijs.

Welke houtsoorten komen nu in aanmerking voor uw project? Veel meer houtsoorten dan u op het eerste gezicht zou denken. Voor diverse binnen- en buitentoepassingen kan uw houthandelaar vaak minder bekende houtsoorten van hoge kwaliteit voorstellen. Bovendien kunnen die prijsgunstiger uitvallen dan de courante houtsoorten.

 

2. Verwerking: gespecialiseerde bedrijven of schrijnwerkers

Binnen of buiten, van elke houttoepassing kunt u vele jaren, tot zelfs een leven lang genieten. Tenminste, als het hout correct wordt gedroogd, verwerkt, geplaatst en onderhouden.

Hout op de juiste manier verwerken, vereist vakkennis. Gespecialiseerde bedrijven of schrijnwerkers schakelt u in voor houttoepassingen zoals houtbouw, ramen en deuren, gevelbekleding, terrashout, tuinhout, poorten, interieurinrichtingen, vloeren, binnendeuren, wanden, trappen, plafonds, enzovoort.

 

3. Plaatsing: plaatser of schrijnwerker

Een professionele plaatser of schrijnwerker kent de knepen van het vak als het over de correcte plaatsing van houttoepassingen gaat. Zij zijn ook op de hoogte van alle aandachtspunten inzake afwerking en onderhoud.

 

Opvallend tijdloos
De houtsector telt veel bedrijven met een indrukwekkend aantal jaren activiteit op de teller, van houtimportbedrijven over houthandels tot houtfabrikanten of schrijnwerkbedrijven. Van generatie op generatie geven deze bedrijven hun vakkennis van hout door. De liefde voor hout blijkt, net als hout zelf, bestand tegen de tijd.

Hebt u een vraag over houtspecialisten of zoekt u contactgegevens?
Vraag het ons via het contactformulier. Of bel de houtinformatielijn op het nummer 02 227 69 85. We zijn elke werkdag bereikbaar van 10 tot 12 u.